Buurtbus 219 tussen Zevenbergen en Etten-Leur is blijvertje

*Etten-Leur, 26 juli 2017 – Buurtbuslijn 219 tussen Zevenbergen en Etten-Leur is na een moeizame start een succes geworden. Sinds het najaar van 2016 werd de gewenste norm van 600 reizigers per maand gehaald. Dat betekent dat lijn 219 niet langer een proef is maar een definitieve verbinding tussen de twee kernen.

Van proef naar definitief
Op verzoek van de gemeenten Moerdijk en Etten-Leur is eind 2015 de Buurtbus-dienst gestart om te zorgen voor een rechtstreekse verbinding tussen beide kernen. Het ging om een proef, want de verwachtingen waren dat er onvoldoende gebruik gemaakt zou worden van deze buslijn.

Maar buurtbus 225 tussen Etten-Leur en Zundert zou ook geen lang leven beschoren zijn, zo was vooraf berekend. Achteraf is deze lijn toch een succes geworden. Daarom werd besloten lijn 219 als proef op poten te zetten. Moerdijk en Etten-Leur namen allebei een deel van de kosten van deze proef voor hun rekening.

Nu reizen elke maand meer dan 600 mensen met lijn 219. Niet minder dan 87 procent reist ook daadwerkelijk tussen Zevenbergen en Etten-Leur. De overige 13 procent gebruikt de buurtbusverbinding voor vervoer binnen Etten-Leur. Vervoerder Arriva neemt de lijndienst op in de gewone dienstregeling.

Gemeente Moerdijk blij
Wethouder Thomas Zwiers (VVD) is blij met het resultaat. “Voor Moerdijk is bereikbaarheid in en om de gemeente een belangrijk punt. Omdat Etten-Leur vanuit onze gemeente niet rechtstreeks per trein of bus te bereiken is, was het minder makkelijk om met openbaar vervoer tussen beide gemeenten te reizen. Terwijl bijvoorbeeld het Werkplein en de polikliniek in Etten-Leur veel cliënten hebben uit Moerdijk. Zij kunnen nu gelukkig de buurtbus blijven gebruiken voor het vervoer.”

Enige verandering is dat Buurtbus 219 in Zevenbergen een verkorte route gaat rijden. De nauwelijks gebruikte halte aan de Oostrand wordt geschrapt. Reizigers kunnen nu kiezen voor de halte Halzeldonkse Zandweg.

In de nieuwe dienstregeling van Arriva rijdt de ‘schoolliner sneldienst 617’ voortaan in Zevenbergen dezelfde route als lijn 117. Ook komt er een extra rit op zaterdagavond laat van Breda naar Zevenbergen en krijgt lijn 117 langere bussen in de middagspits.

bron: BN de Stem

Plaats een reactie