Buurtbus ZRE wordt Buurtbus Lijn ZEZ

henkentoos* Etten-Leur, 15 november 2015 – Twee jaar geleden is buslijn 23225 gestart. Deze wordt bemenst door de vrijwilligers van buurtbusvereniging ZRE (Zundert-Rijsbergen-Etten-Leur). Elke dag, behalve op zondag, zorgen de vrijwilligers voor probleemloos vervoer met de buurtbus van Arriva. Veel mensen maken gebruik van de buurtbus ZRE. Vanuit de gemeente Etten-Leur naar werk, gezondheidscentra, Mencia College, familie, vrienden naar Rijsbergen en Zundert en vice versa. Maandelijks maken ruim 1.000 mensen gebruik van dit vriendelijk vervoer van Arriva. De 225 voorziet duidelijk in een behoefte.

Nu wordt deze service verder uitgebreid
Aan het bestuur van ZRE is gevraagd om ook de buslijn 23219 te exploiteren. Dit is een buurtbusproject Zevenbergen-Etten-Leur voor een periode van twee jaar. Na wat bedenkingen; ZRE bestaat uit plichtsgetrouwe en verantwoordelijkheid dragende mensen maar is ook een zeer hechte en gezellige groep, zag de vereniging ook uitdagingen om de service voor de passagiers verder uit te breiden.

Mensen die in Moerdijk werken of (willen) studeren aan het Technasium aan het Markland College in Zevenbergen kunnen vanuit Etten-Leur met de 219 in Zevenbergen komen. Ook voor reizen met de trein naar Rotterdam of Den Haag etc. is het gunstig doordat wij ook stoppen bij het station Zevenbergen. Om beide lijnen, de 225 en de 219, te kunnen rijden is er een nieuwe vereniging opgericht, namelijk LIJN ZEZ (Zundert-Etten-Leur-Zevenbergen). De vereniging wordt uitgebreid met een aantal vrijwilligers uit gemeente Moerdijk. Na een medische keuring en rijtesten gaan zij vanaf 13 december ook meedraaien. Uitbreiding van de service betekent ook dat er een bus bijkomt. Een bus wordt gestationeerd in Zevenbergen, de andere staat op het Oranjeplein. De 219 rijdt van maandagmorgen tot vrijdagavond. De 225 ook op zaterdag.

Vernieuwde website
De nieuwe website www.buurtbuslijnzez.nl is nog in opbouw. Een facebook account is inmiddels aangemaakt. Leuk om te vermelden is dat wij van Paul Kusters een cartoon mogen gebruiken van zijn bekende Toos & Henk cartoons. Onlangs stond in BNdeStem een cartoon waarbij Toos & Henk bij een bushalte stonden. U raadt het al: daarop stond Lijn 6.

henkentoos

Plaats een reactie